Våra tjänster

Beställ tjänst

Du kan enkelt beställa tjänster som passar dig via vår tjänsteportal.

Installation

Kom igång

Behöver du hjälp att komma igång? I vårt utbud av tjänster finns det flera företag som kan hjälpa dig.

Kom igång med din fiber

Har din bostad blivit ansluten till oss? Grattis! Nu kan du fritt välja vilken tjänst som passar just dig i vårt stora tjänsteutbud. Här får du veta hur du ska komma igång och börja surfa i ljusets hastighet.

Beställ tjänst

Fibern är indragen och i din bostad sitter en mediabox som är installerad och klar. Det är den som gör det möjligt för dig att beställa tjänster så att du exempelvis kan surfa på din mobil eller titta på TV.

Beställ via vår tjänsteportal

På vår tjänsteportal jämför och beställer du enkelt de tjänster du är intresserad av. Vi erbjuder många olika tjänsteleverantörer med pressade priser och arbetar ständigt med att få in nya tjänsteleverantörer och tjänster. Du kan även ta kontakt direkt med den tjänsteleverantör som du vill beställa av.

Kontakt med din tjänsteleverantör

För att göra det enkelt för dig har du sedan enbart kontakt med den tjänsteleverantör som du tecknat avtal med. Det innebär att du gör eventuella felanmälningar direkt till din tjänsteleverantör. De i sin tur kontaktar oss om felet beror på något i vårt nät eller vår utrustning.

Koppla samman mina enheter

När du fått din fiberanslutning behöver du oftast teknisk utrustning som gör att du kan börja surfa på internet eller kolla på TV. Det är oftast en router och en TV-box.

Bredband/internet

Om du har beställt internet och vill surfa trådlöst behöver du koppla en router till din mediabox. Routern kan kopplas in i valfritt uttag i mediaboxen. Vissa tjänsteleverantörer erbjuder en router vid köp av tjänst medan andra ber dig att köpa en egen. Kolla vad som gäller med din tjänsteleverantör. När du satt upp din router kopplar du den till dina trådlösa enheter, exempelvis dator, surfplatta eller smartphonen.

Om du vill surfa med sladd, utan router, kan du koppla en nätverkskabel direkt från mediaboxen in i din enhet.

TV-box

För att kolla på TV via fibernätet, även kallat IP-TV, behöver du en IP TV-box. Denna kopplar du in i din mediabox. TV-boxen kan kopplas in i valfritt uttag i mediaboxen. Oftast får du en TV-box av den tjänsteleverantören som levererar din tjänst. När du kopplat in din TV-box ansluter du den till din TV.

Behöver du hjälp att komma igång?

Har du några frågor om hur du ska komma igång med din fiber? I vårt utbud av tjänster hittar du företag som kan hjälpa dig med installationen.

Kontakta oss

Är du osäker på hur din anslutning fungerar? Då är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.