Centrala Borås ovanifrån och staden lyses upp av all belysning i mörkret.

Vi är Nätkraft Borås

Borås Elnät och Splitvision är nu Nätkraft Borås. Trots att vi alltid varit samma kommunägda bolag, har vi haft två helt olika varumärken. Nu har vi slagit ihop dem till ett nytt, som täcker in både elnät, fiber och de olika tjänster vi erbjuder.

Det innebär att vi kan erbjuda dig ännu bättre service, möta framtidens behov av el- och fibertjänster och fortsätta ge Borås kraft att växa in i framtiden.

Från oklarhet till klarhet

Tillsammans äger, underhåller och utvecklar vi el- och fibernäten i stora delar av Borås. Att våra nät är i gott skick och rätt dimensionerade är avgörande för dig i dagens digitaliserade samhälle, så att du kan streama din favoritserie, köra din tvättmaskin eller ladda din elbil. Detsamma gäller för att många saker i samhället ska fungera, allt från kyldiskarna i mataffären till datasalarna på högskolan och produktionen hos företagen på Viared. Om inte våra nät fungerar, är det inte mycket annat som gör det heller.

Mitt i en föränderlig värld

Det händer mycket i vår omvärld och saker och ting förändras snabbt. Både samhällsutvecklingen och klimatomställningen gör att allt och alla blir mer beroende av el och fiber. Det ökar kraven på oss, eftersom det är vårt jobb att ge Borås den kraft staden behöver – både i dag och i morgon. Därför behöver vi vara öppna och fånga upp tekniker och behov som uppstår, så att vi kan erbjuda tjänster som Borås vill ha och behöver. ​

En del av staden

Vi är ett kommunägt bolag och våra rötter går tillbaka ända till 1894. Då bildades Elektricitetsverket och utbyggnaden av elnätet tog fart på allvar i vår stad. Vi ser fram emot att fortsätta leverera stabila el- och fibernät till dig i Borås, så att den el och uppkoppling du behöver når fram till dig – både idag och imorgon.​

Stabila nät med hög kvalitet

Som kund hos oss kan du känna dig trygg med att våra nät håller hög kvalitet och har god kapacitet. Dessutom med några av de lägsta priserna i landet.

Ett av Västsveriges billigaste elnät

Vi är ett av landets billigare elnät. Varje år genomförs den nationella rapporten Nils Holgersson, som visar att vi är ett av de mest prisvärda näten i Västra Götalands län. Vi ligger på 19:e plats i landet och sjunde plats i Västra Götalands län, sett till billigast elnätspris.

Ett fibernät i världsklass

Vi bygger vårt fibernät i världsklass med få avbrott och hög kapacitet. Vi bevakar nätet dygnet runt, alla dagar på året och har hög tillgänglighet på över 99,9 procent.