Centrala Borås ovanifrån och staden lyses upp av all belysning i mörkret.

Nu är vi Nätkraft Borås

Borås Elnät och Splitvision blir Nätkraft Borås. Trots att vi alltid varit samma kommunägda bolag, har vi haft två helt olika varumärken. Nu slår vi ihop dem till ett nytt, som täcker in både elnät, fiber och de olika tjänster vi erbjuder.

Det innebär att vi kan erbjuda dig ännu bättre service, möta framtidens behov av el- och fibertjänster och fortsätta ge Borås kraft att växa in i framtiden.

Från oklarhet till klarhet

Många faktorer ligger bakom beslutet att samla vår verksamhet under ett varumärke. Bland annat har vårt nuvarande bolagsnamn Borås Elnät inte representerat våra två områden på ett bra sätt. Det har varit otydligt för många boråsare vilken roll vi har, vad vi gör och att vi tillhör samma bolag. Dessutom har det kostat mer tid och pengar att förvalta två varumärken jämfört med ett, eftersom vi behövt dubbelt av många saker.

Tillsammans äger, underhåller och utvecklar vi el- och fibernäten i stora delar av Borås. Att våra nät är i gott skick och rätt dimensionerade är avgörande för dig i dagens digitaliserade samhälle, så att du kan streama din favoritserie, köra din tvättmaskin eller värma din mat. Detsamma gäller för att många saker i samhället ska fungera, allt från kyldiskarna i mataffären till datasalarna på högskolan och produktionen hos företagen på Viared. Om inte våra nät fungerar, är det inte mycket annat som gör det heller.

Vad innebär det för mig som kund?

Skillnaden för dig som kund blir att du i fortsättningen får fakturor och information från Nätkraft Borås och att du kan vända dig till ett ställe för att få hjälp av oss. Vi har cirka 44 000 elnätskunder och 20 000 anslutna bostäder och lokaler i vårt fibernät, som hela tiden växer.

Ny gemensam webbplats

Nu är du inne på vår nya webbplats, natkraftboras.se. Här har vi förenat våra två webbplatser till en gemensam. Här hjälper vi dig med det du behöver kring både elnät och fiber.

En ny stark identitet

Genom Nätkraft Borås kan vi skapa en starkare identitet, bli tydligare och sköta vårt uppdrag ännu bättre. Vi ser fram emot att fortsätta leverera stabila el- och fibernät till dig i Borås, så att den el och uppkoppling du behöver når fram till dig – både idag och imorgon.